Foredrag og friske forårsruller

Enten spiser du for at leve, eller også lever du for at spise, men uanset hvad er mad mere end bare næring. Den fungerer som kulturel sammenhængskraft og skaber fællesskaber på tværs af smage, råvarer, traditioner og erindringer. Mad knytter os til steder og kan give os en følelse af at høre til, men kan også virke fremmed og føles som et sprog, man ikke forstår eller måske endda føles ulækkert.

Denne aften dykker vi ned i madens betydning for identitet og tilhørsforhold. Vi taler om stereotyper, erindringer, sansning, migration og om, hvornår mad kan blive et sted for møder, misforståelser eller kulturel appropriation. Undervejs inviterer vi dig til at reflektere over, hvordan mad former dit verdensbillede.

Til samtalen har vi inviteret antropolog Susanne Højlund, der forsker i smag, madkultur og måltidets sociale rolle, og kogebogsforfatter og formidler Nina Minh, der til dagligt står bag instagramprofilen Derhvorjegkommerfra. Nina deler vietnamesisk madkultur og sine erfaringer med, hvordan mad kan fungere som bro mellem mennesker og kulturer, og hvordan det er at navigere mellem forskellige madkulturer og traditioner.

Efter talken lærer vi at folde friske forårsruller med Nina Minh.

Arrangør: Shima Aarhus, Ramen-restaurant

 

 

Føj holdet til favoritter

Praktisk Information

Relateret link
Samarbejdspartnere

SHIMA