Oplæg og vinsmagning

Nedslag i vinen og dens følgesvendes historier.

Nu skal der drikkes, jublede Horats, da Cleopatra døde. Bed ikke, mens du er beruset, advarer Koranen. Fra Bibelen ved vi, at Noa plantede vin, drak sig fuld og faldt i søvn uden bukser på, og det kom der megen ulykke ud af. Nogle af os kan godt bare nøjes med at nyde et enkelt glas eller to, og gerne med nogle oliven og mandler til.

Mennesker har både drukket vin til de vilde fester og den moderate nydelse lige siden dengang for 8.000 år siden, da en smart bonde i Kaukasus fandt på at presse saften ud af nogle vilde druer og lade den gære i en krukke. I dag bliver vin solgt og indtaget overalt på jorden, og den bliver dyrket nærmest overalt, hvor klimaet tillader det. Det samme gælder for stort set alle andre drikkelige og spiselige nydelser, der ikke er lavet på en kemifabrik. Vi har ændret store dele af jordens overflade bare for nydelsens skyld, og vi poster ufattelige midler i det.

Denne eftermiddag på VinDanmark smager vi på tre vine ledsaget af kyndig introduktion fra en sommelier. Samtidig vil historiker Søren Hein Rasmussen lave nedslag om vinen og dens følgesvende gennem tiderne – store linjer og sære historier, fx om de første mandelspisere, som nærmest ikke kunne få de bitre kerner ned. Og som døde af cyanidforgiftning, når det endelig lykkedes. Inden de nåede at skylle efter. Skål!

Arrangør: Folkeuniversitetet

Føj holdet til favoritter

Praktisk Information

Samarbejdspartnere

VinDanmark